Mięsa i wędliny - Od czego się zaczęło?
Jesteśmy firmą rodzinną znaną nie tylko w Żorach, ale także daleko poza Śląskiem. Jej początki sięgają 1989 r. Do dyspozycji zakładu było wówczas 300 m² powierzchni. Obecnie zagospodarowanych jest ponad 2000 m² hal produkcyjnych wyposażonych w maszyny i urządzenia najnowszej generacji, a firma w dalszym ciągu jest rozbudowywana i unowocześniana.
W chwili obecnej nasz zakład rzeźniczo-wędliniarski jest całkowicie dostosowany do wymogów Unii Europejskiej w zakresie uboju trzody, mięsa, przetwórstwa i sprzedaży. Wdrożone i potwierdzone certyfikatami systemy HACCP oraz ISO 9001:2008 gwarantują bezpieczeństwo zdrowotne i wysoką jakość produktów oraz pozwalają na prowadzenie sprzedaży mięs i wędlin na rynku krajowym i zagranicznym.
Firma oferuje swoim klientom około 150 produktów. Sprzedaż prowadzona jest również w sklepach firmowych na terenie Śląska. Dostrzegając wagę dostaw świeżych wyrobów, w optymalnym dla klienta czasie, dysponujemy samochodami dostawczymi przystosowanymi do przewozu żywności, które zapewniają ciąg technologiczno - chłodniczy.
Od dnia 01.02.2015r. Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Kania Paweł z siedzibą w Żorach został przekształcony w Wędliny Żorskie KANIA Sp. z o.o.